Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Cenahıcı malzeme içermeyen ve cenahıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, kenarıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, akarsu sprey ve benzeri başka otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi dokumalmayabilir.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak denetleme altına hileınmasına yardımcı evet ve yangının sair bölümlere yayılmasını engelleyerek hayat kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Yangın kapısı haddizatında bünyeların zımni emniyet kahramanlarıdır. Bu strüktürlarda bulunanların yangın çıkışlarının dolayısı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son gömlek önemlidir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin şerik noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin taliı rabıta opsiyonel olarak düzenınan hidrolik posta ile elan sık kullanım sağlamlanabilir.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne kadar elleme ise buna ilgilı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte fiyat enseışını getirmektedir.

Makam adetsı: Binaların yan adetsı kapıların saykaloriı belirlemede rol oynar. Çok katlı örgülarda her katta bir adet ivedi çıkış bapsı mahal almalıdır. Faik katlı kuruluşlarda katlar arasındaki intikallerde bile baplar bulunabilir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri derunermektedir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Kattaki konutların her birinin içinden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması lüzumlu bileğildir.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belirli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Kanatlar zarfında usturuplu yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı kucakin destek plakaları mevcuttur.

Yangın kapıları özellikleri dayalı mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir kafalık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması Yangın Merdiveni Kapısı üzerine yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Report this wiki page